Φραστικό επεισόδιο Ανδρουλάκη – Τσαβούσογλου στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε ένα έντονο φραστικό επεισόδιο την Παρασκευή (11/9) στο Ευρωκοινοβούλιο με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ μίλησε στο ρ/σ Θέμα 104,6 και είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, καταχράστηκε τον χρόνο ομιλίας του.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του, στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε περισσότερο από τον επιτρεπόμενο χρόνο τόσο στην πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του.

Έτσι, ο Νίκος Ανδρουλάκης διαμαρτυρήθηκε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ να απαντά «αν δεν σας αρέσουν αυτά που λέω τότε να βγω έξω».

Τότε, ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ απάντησε πως «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος».

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το γεγονός ότι ο Τσαβούσογλου υπερέβη το όριο, μιλώντας συνολικά 42 λεπτά, δεν επέτρεψε σε κανέναν ευρωβουλευτή να υποβάλει ερωτήσεις.

Επίσης, είπε πως με δική του πρωτοβουλία, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα καταθέσουν σχετικό ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο, ζητώντας να επιβληθεί εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και αναρωτήθηκε γιατί η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε να συμπεριληφθεί αυτό στη λίστα κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Σχετικά